#1SINGURA❤

Fata cu turele de la Cluj

Mirela Danciu, 33 de ani, programatoare, încurajează ciclismul feminin organizând ture pentru ciclistele din Cluj, atât amatoare cât și avansate. „Ar fi chiar păcat să ieșim separat, când putem ieși împreună”, motivează ea. În ultimii ani, numărul ciclistelor în Cluj a crescut semnificativ, iar acest lucru nu face decât să o motiveze să continue. 

*

Mirela s-a născut la Sfântu Gheorghe, județul Covasna, dar a locuit în București până în 2014, când a ales Clujul „pentru o viață mai liniștită și mai faină”. Când s-a mutat, și-a adus bicicleta veche cu care se plimba prin parcurile din București: „Cam la asta se rezuma o tură pentru mine atunci”. O cunoștință i-a recomandat un grup de facebook, Ture Bici Pentru Toti – Cluj, și așa a intrat în comunitatea cicliștilor pasionați din Cluj. Prima ei tură serioasă: Cluj-Beliș  (peste 80 de km cu aproximativ 1000 m diferență de nivel), „cam dincolo de zona mea de confort, însă când oamenii sunt faini, nimic nu e greu”. 

 Tot la Cluj și-a cunoscut și soțul, pasionat de bicicletă și el, evident, așa că bicicleta a rămas un ingredient esențial în viața amândurora. 

1. Cât timp petreci pe bicicletă? 

Încerc să îmbin ciclismul cu mersul pe munte, deci aș zice cam 10-13 ore pe săptămână, în sezonul pedalabil, adică de prin martie-aprilie până la sfârșit octombrie, dacă mă ajută vremea. Ies și iarna, dar mult mai puțin. 

2. Care a fost cea mai faină experiență pe care ai avut-o pe bicicletă/cu bicicleta? 

Ce întrebare grea!!  🙂 .. Cea mai satisfăcătoarea a fost cred în 2016, când am participat la Queen of Transfăgărașan și am câștigat… Pe atunci erau foarte puține cicliste la concursuri 😂 din fericire acum concurența este mult mai mare, deși redusă in comparatie cu băieții. Cele mai frumoase experiențe, în schimb, au fost în Dolomiți. Iubesc toți munții, am o colecție de pasuri faimoase și frumoase din Europa la activ, însă parcă Dolomiții îmi ofera o fericire aparte 🙂 

3. Pe câte grupuri de cicliști ești activă?

Pff… Aș zice prea multe, mai primesc din când în reclamații că stau prea mult pe telefon ..  😂. Principalele: Grupul Rachetelor feminine, grupul colegilor de job, și un grup care îmi este tare drag cu fete la început de „carieră”, dar și alte variațiuni 🙂 

4. De ce faci treaba asta cu convocatul ciclistelor din Cluj la ture? 

Totul a început de la faptul că îmi era greu să ies cu băieții în turele de șosea și am căutat persoane cu care să pedalez la aceleași nivel. În ultimii ani numărul ciclistelor este în constantă creștere. Ar fi chiar păcat să ieșim separat, când putem ieși împreună 🙂. Partea cu convocatul îmi vine natural, îmi place să organizez evenimente/ieșiri, să descopăr drumuri noi, să socializez, să fiu înconjurată de oameni faini. Mi se pare foarte ușor și în același timp important să găsești oameni cu aceleași pasiuni. Pasiunile leagă prietenii frumoase.

TURUL ROMÂNIEI

O singură inimă care bate pentru ciclism.