Turul României – Etapă de gală în București

11 septembrie 2022
Posted in comunicate

După etapa regină peste Transfăgărășan, în care am scăpat de o avertizare de furtună și am ajuns cu bine la Curtea de Argeș, Turul României se pregătește de ultima etapă a ediției 2022, un circuit de 96 de km în București. Nemilosul Transfăgărășan și-a lăsat și de această dată amprenta asupra cursei: Eduard Grosu (Drone Hopper) a pierdut tricoul galben și a sosit la finiș cu o diferență de peste 16 minute față de câștigătorul de etapă, Jakub Otruba (Elkov Kasper). Noul tricou galben este Mark Stewart (Bolton Equities), a cărui echipă a câștigat și prologul de la Satu Mare. 

Eroul etapei regine de ieri este Cristian Răileanu, de la Naționala României, care a atacat înainte de cățărarea super-specială de la Bâlea Lac și a reușit să ajungă și chiar să-i întreacă pe Jakub Otruba și Mark Stewart. Însă la intrarea în ultimii 4 km a făcut o pană. „Am vrut să aduc o victorie României în această etapă. Pentru asta m-am pregătit tot anul. Când am făcut pana, aveam de ales să mă opresc și să pierd 20-30 de secunde schimbând bicicleta, sau să merg așa până la finiș, resemnat că nu o să mă pot bate la sprint”, a declarat el la finalul etapei. Efortul pe care l-a făcut i-a adus tricoul albastru pentru Cel mai bun Român. 

După peste 5 ore de cursă, câștigătorul etapei regină a fost Jakub Ortuba de la Elkov Kasper, urmat imediat de Mark Steward (Bolton Equities) și Cristian Răileanu.

Iată tricourile distinctive îmbrăcate astăzi:

🟡 Tricoul galben: Mark Steward (Bolton Equities)

🟢 Tricoul verde: Cormac McGeough (Wildlife Generation)

🔴 Tricoul roșu: Eduard Grosu (Drone Hopper) 

Tricoul alb: Mika Heming (ATT Investments)

🔵 Tricoul albastru: Cristian Răileanu (Echipa Națională a României)

Astăzi, Turul României defilează în Capitală, de la ora 11.00, cu un circuit de 96 de km pe traseul: Rond Kiseleff Bd. Regele Mihai I (Șos. Pavel D. Kiseleff) – Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Bd. Mareșal Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Bd. Regele Mihai I (Șos. Pavel D. Kiseleff).

Astăzi după festivitatea de premiere va avea loc, în zona Kiseleff, ultimul eveniment din seria Cursa Copiilor, care la București are un număr record participanți înscriși: peste 800. 

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, au fost instituite următoare restricții de circulație în București:

• Restricționarea traficului rutier pentru desfășurarea Etapei 5, între orele 10.00-14.30: Bulevardul Kiseleff – Piața Arcului de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I (artera centrală) – Piața Presei Libere (fără afectarea circulației generale în intersecție) –Bulevardul Regele Mihai I (artera centrală) – Piața Arcului de Triumf – Bulevardul Constantin Prezan (sensul către Piața Charles de Gaulle) – Bulevardul Aviatorilor (banda I de circulație) – Piața Victoriei (fără afectarea traficului în intersecție) – Bd. Kiseleff. 

• Restricționarea circulației auto și pietonale pentru Cursa Copiilor, Etapa 5 și festivitățile de premiere pe Bulevardul Kiseleff, între orele 10.00-19.30, între strada Ion Mincu și Piața Victoriei. 

TURUL ROMÂNIEI

O singură inimă care bate pentru ciclism.