WSA KTM GRAZ P/B LEOMO

ECHIPE UCI CONTINENTAL AUSTRIA

Despre WSA KTM GRAZ P/B LEOMO

Echipa a fost fondată în 2011 și participă la circuitele continentale UCI ca echipă continentală. Manager și director sportiv este Christoph Resl, care este susținut de Werner Faltheiner, Felix Dyczek, Errol Rothschädl și Florian Moser.

 

Echipa s-a format din RC Desserta fondată de Erich Radler în 1993. De-a lungul anilor, numele echipei s-a schimbat de mai multe ori. Astfel, cicliști precum Peter Luttenberger, Franz Stocher, Dietmar Hauer, Heinz Marchel sau Maurizio Vandelli, care, printre altele, a câștigat Turul Austriei în 1999 pentru echipa condusă de Radler, au activat sub denumirile RC Stabil, Merida sau Corratec.

Echipa funcționează sub asociația Radrennteam Graz și este astfel conectată la Junior Cycling Team Graz, fondată în 2005, care este cunoscută pentru concentrarea sa pe tineret, sub conducerea lui Florian Moser.

 

În 2018 și 2019, echipa a colaborat cu Maloja Pushbikers și a concurat sub numele de WSA Pushbikers în 2018 și Maloja Pushbikers în 2019. Din 2020, echipele s-au separat din nou. Echipa austriacă a revenit la vechiul său nume WSA, în timp ce nou formata echipă germană continentală este licențiată sub numele Maloja Pushbikers.

Din Palmares:

  • Loc 1 GP Slovenian Istria – AUER Daniel
  • Loc 1 Trofej Umag – Umag Trophy – AUER Daniel
  • Loc 5 Belgrade Banjaluka Stage 2 – AUER Daniel
  • Loc 4 GP Vipava Valley & Crossborder Goriška – RITZINGER Felix

Follow WSA KTM GRAZ P/B LEOMO on:

TURUL ROMÂNIEI

O singură inimă care bate pentru ciclism.