Etapa 2

Joi, 02 Septembrie 2021

Etapa 2

Fond, Deva – Păltiniș, 154.9 km

Etapa regină

Putem spune că este etapa regină a ediției 2021. La final cicliștii vor avea de înfruntat dificila cățarare către Păltiniș. Dacă în etapa precedentă sunt șanse mari ca plutonul să ajungă compact, cu siguranță la Paltiniș sportivii vor ajunge unul câte unul.

Traseu etapă

Traseu Deva – Oraștie – Sebeș – Căpâlna – Dobra – Jina – Apoldu de Jos – Saliste – Orlat – Gura Râului – Paltiniș

Program etapă

Start Festiv Etapa 2 , Plecare spre Km 0 – 12:00 – Bld. 22 Decembrie intersectie cu Str. Carpați, Deva
Finish Etapa 2 – 16:30 – Arena Platos, Păltiniș
Ceremonia de premiere – 16:50 – Arena Platos, Păltiniș

Parteneri Media
0 / 3

Profil etapă

Deva se situează în partea centrală a județului Hunedoara, pe malul stâng al cursului mijlociu al Mureșului. Dealurile din apropierea orașului sunt ultimele ramificații nordice ale Munților Poiana Ruscă și cuprind orașul ca într-un semicerc, ferindu-l de excese climatice.

Monument istoric și de arhitectură laică, Cetatea medievală a Devei a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția sa strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domina orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania.

Indiferent de sezon, staţiunea montană Păltiniş oferă iubitorilor de munte experienţe revigorante în natură. La doar 32 km de oraşul Sibiu, staţiunea situată în inima munţilor Cindrel, este destinația ideală pentru drumeții.

EVENIMENTE CONEXE

KOM Păltiniș

Un singur om este KING OF THE MOUNTAIN. Cel mai bun cățărător va urca pe podiumul de la Păltiniș în data de 02.09.2021 – ediția a doua din acest an.

La fel ca și în anii precedenți (excepție anul 2020), evenimentul va avea startul comun și sosirea comună a două curse, una care se va desfășura pe șosea – „KING OF THE ROAD” – și una care se va desfășura pe off-road -„KING OF THE OFF-ROAD”!

Concursul de cățărare pe șosea și cel de pe off-road de la Păltiniș sunt concursuri unice în România. Sportivul se va lupta cu el însuși pentru a obține cel mai bun timp pe o cățărare de 15 km, cu o pantă medie de 5% și cu zone de 14%.

Turul României.

Al tău.
  • Share: