Etapa 3

Vineri, 03 Septembrie 2021

Etapa 3

Fond, Sibiu – Poiana Brașov, 187 km

Un final în ascensiune

Din nou o etapa lungă cu final în ascensiune. Poiana Brașov este o stațiune cunoscută mai mult pentru sporturile de iarna însă iată că „ocnașii șoselelor” ajung la cei peste 1100m și vara, într-un final care va stabili cu siguranță clasamentul final al Turului României.

Traseu etapă

Traseu Sibiu – Agnita – Dealu Frumos – Făgăraș – Codlea – Cristian – Râșnov – Poiana Brașov

Program etapă

Start Festiv Etapa 3, Plecare spre Km 0 – 11:00 – Piata Mare, Sibiu
Finish Etapa 3 – 16:00 – Poiana Brașov
Ceremonia de premiere – 16:20 – Poiana Brașov

Parteneri Media
0 / 4

Profil etapă

Turnul Sfatului a fost din totdeauna simbolul caracteristic al oraşului Sibiu. Numele turnului provine de la funcţia de apărare asupra porţii de intrare în cea de-a doua incintă, situată în imediata apropiere a clădirii ce adăpostea primăria Sibiului, menţionată documentar în anul 1324.

Construcția cetății a început în 1310, pe locul unei mai vechi fortificații de pământ și lemn din secolul al XII-lea. Scopul construirii cetății era eminamente strategic, mai precis pentru apărarea sud-estului Transilvaniei de incursiunile tătarilor și otomanilor.

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea.

Turul României.

Al tău.
  • Share: