Etapa 5

Duminică, 05 Septembrie 2021

Etapa 5

Fond, București, 116 km

Un final de poveste

Arcul de Triumf va fi martorul ultimei etape al ediției Turul României 2021. Un circuit rapid pe un traseu superb, asemănător ultimei etape din Turul Franței de pe Champs Elisee. În cazul nostru bulevardul Kiseleff.

Traseu etapă

Alveola Kiseleff – Piața Victoriei – Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – Sos Kiseleff – Arcul de triumf – Alveola Kiseleff

Program etapă

Start Etapa 5 (Circuit) – 15:00 – București
Finish Etapa 5 – 18:00 – București
Ceremonia finală de premiere – 18:30 – București

Parteneri locali
0 / 6

Profil etapă

Ateneul Român este o sală de concerte din București, situată pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu. Clădirea, care este realizată într-o combinație de stil neoclasic cu stil eclectic, a fost construită între 1886 și 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron.

Palatul Parlamentului din București măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, este a doua cea mai mare clădire pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume, și cea mai grea.

Piața Universității este o piață importantă în București. Se află în centrul capitalei; forma sa este influențată de modelul haussmannian de „Mare-Intersecție” (La Grande Croisee), delimitând axele nord-sud și est-vest, astfel încât să se încurajeze modernizarea urbană prin influența pariziană.

Evenimente conexe

Cursa copiilor

Ultima zi a Turului! Dar prima zi de concurs pentru copiii din București!

La București, Cursa Copiilor va avea loc în data de 5 septembrie. Înscrierile sunt gratuite și se fac la fața locului începând cu ora 11.00, iar concursul se ține la Rond Kiseleff, între orele 11:30 – 13:00. Concursul este deschis tuturor copiilor, cu vârste între 3-14 ani, cu orice tip de bicicletă (cu pedale, fără pedale, roți ajutătoare etc).

TURUL ROMÂNIEI.

Al tău.
  • Share: