Etapa 1

Miercuri, 01 Septembrie 2021

Etapa 1

Fond, Timișoara – Deva, 201.5 km

Cea mai lungă etapă

Dușmanul cel mai aprig al cicliștilor vor fi distanța și căldura. Este cea mai lungă etapă a ediției 2021. Daca vor fi condiții de vânt puternic, este posibil ca plutonul să se rupă în bucăți și clasamentul general să prindă contur chiar din prima etapă.

Traseu etapă

Traseu Timișoara – Albina – Racovița – Lugoj – Jena – Iaz – Valea Bistrei – Bucova – Sarmisegetuza – Hațeg – Hunedoara – Cristur – Deva

Program etapă

Start Festiv Etapa 1, Plecare spre Km 0 – 12:00 – Stadionul Dan Păltinișanu, Timișoara
Finish Etapa 1 – 17:00 – Bld. 22 Decembrie intersectie cu Str. Carpați, Deva

Parteneri locali
Parteneri media
0 / 2

Profil etapă

Canalul Bega a constituit principala cale de transport a mărfurilor din Banat până în a doua jumătate a secolului XIX. Transportul pe calea apei reprezenta cea mai uşoară cale de transport, făcea legătura între Timişoara şi alte localităţi din Banat.

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

Ulpia Traiana Sarmisegetusa a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane.

Evenimente conexe

Cursa Copiilor

Turul României este deja în a doua zi de competiție. Și copiii trebuie să țină pasul! De aceea am pregătit pentru ei un concurs de biciclete pe măsura lor!

La Deva, Cursa Copiilor va avea loc în data de 1 septembrie. Înscrierile sunt gratuite și se fac la fața locului începând cu ora 14.00, iar concursul se ține pe Bldv. 22 Decembrie, intersecție cu Bldv. Nicolae Bălcescu între orele 14:30 – 16:00. Concursul este deschis tuturor copiilor, cu vârste între 3-14 ani, cu orice tip de bicicletă (cu pedale, fără pedale, roți ajutătoare etc).

Turul României.

Al tău.
  • Share: