Etapa 2

Bistrița – Târgu Mureș, Primărie, 169 km

Joi, 08.09.2022

Descriere etapă

Sora mai mica a etapei precedente. Două cățărări și trei sprinturi. Aici favorit este plutonul care poate controla destinul acestei curse și poate organiza și trenulețe pentru sprinterii plutonului. Dintre români favoriți la victoria de etapă sunt Eduard Grosu și Adi Marcu.

Traseu etapă

Bistrița – Viișoara – Herina – Lechința – Matei – Budești – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Șăulia – Miheșu de Câmpie – Sărmașu – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureș.

Program etapă

Descoperă programul complet al etapei și traseul urmat de rutieri în Ghidul Turului României 2022.

Parteneri locali
Parteneri media
0 / 1

Profil etapă

Profil start festiv:

Viișoara, în dialectul săsesc Heendref, în germană Heidendorf, în maghiară Besenyő. Localitatea este înregistrată documentar relativ târziu, în 1332 sub denumirea de „villa paganica”. Biserica, amplasată în centrul localității, a fost construită în stil gotic, în secolul al XV-lea. După exodul sașilor transilvăneni, biserica a fost cumpărată de comunitatea ortodoxă, modificată la interior conform cerințelor cultului ortodox și a primit hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Herina, în maghiară Harina, în dialectul săsesc Minziref, Minzdref, în germană Mönchsdorf, Münzdorf, este un sat din județul Bistrița-Năsăud. Pe dealul din nord-estul localității a fost construită între 1250-1260 o biserică în stil romanic (inițial romano-catolică, a unei mănăstiri benedictine), monument istoric și de arhitectură, una din cele mai valoroase biserici romanice din România.

Platoul Cornești – se află în partea estică a municipiului Târgu Mureș, la 488 m deasupra Mării Negre și la 197 m deasupra orașului, fiind acoperit de o pădure de stejar și carpen. La începutul secolului trecut, Platoul Cornești a fost amenajat, în vederea deschiderii unui sanatoriu pentru boli pulmonare. Începutul Primului Război Mondial însă, a pus capăt finalizării acestui proiect. În timpul comunismului au fost construite terenul de joacă, teatrul de vară, calea ferată îngustă și grădina zoologică. În pădurea de la Platoul Cornești este amenajată o pistă de alergare și diferite trasee turistice semnalizate.

O singură inimă care bate pentru ciclism.

A ta.
  • Share: