Prolog

Contratimp Satu Mare– 2.1km

Marți, 06.09.2022

Defilarea din Satu Mare

Nimic nu poate atrage mai mult publicul decât o „defilare” a fiecărui sportiv pe străzile orașului. În acest caz totul se întâmplă în frumosul oraș Satu-Mare. Pentru cicliști, să poți pedala pe un circuit central, încurajat de sute de spectatori, reprezintă o doză enormă de moral înaintea celor 5 etape dificile.

Traseu etapă

Piața Libertății (Parcul Central) – Str. Decebal – Str. Micu Klein – Str. Mihai Eminescu – Str. Ion Budai Deleanu – Str. Gheorghe Șincai – Str. Aurel Popp – Str. Alexandru Ioan Cuza – Piața Libertății (Parcul Central) – Str. 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Ion Constantin Brătianu.

Program etapă

Parteneri locali
Parteneri media
0 / 1

Profil etapă

Parcare echipe

Are o înălțime totală de 47 m, a fost construit în anul 1904 din inițiativa episcopului Gyula Meszlényi, fiind proiectat de Ferencz Dittler și construit de Lajos Vajnay. Datorită înălțimii, turnul oferea o privire de ansamblu asupra orașului fiind folosit pentru prevenirea incendiilor și protecția împotriva lor. Astăzi, turnul este un obiectiv turistic de mare atracție.

Construit în 1902 după planurile arhitecților Bálint Zoltán și Jámbor Lajos în stil secesionist unguresc, este probabil cel mai emblematic monument din Satu Mare. Macheta hotelului a obținut premiul II. la Expoziția Mondială de la Viena.

Proiectat de arhitectul conților Károlyi, Joseph Bitthauser și construit între 1804 și 1840 în stil clasicist, l este reședința episcopilor romano-catolici de Satu Mare și clădirea Grupului Școlar Teologic Romano-Catolic „Hám János”.

O singură inimă care bate pentru ciclism.

A ta.
  • Share: