Prolog

Contratimp Satu Mare– 2.1km

Marți, 06.09.2022

Descriere etapă

Tura are puțin peste 2 km, fiind chiar în centrul municipiului Satu Mare. Vor fi viteze foarte mari, biciclete spectaculoase și multe momente în care spectatorii pot fi foarte aproape de cicliști. Atât în zona de pregătire cât și pe traseu. Favoriți vor fi sprinterii și ruleurii puternici. Dintre români șansele cele mai mari le au Daniel Crista și Eduard Grosu.

Traseu etapă

Piața Libertății – Str. 1 Decembrie 1918 – Bd. Vasile Lucaciu – CFR Spital – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Traian – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Ion C. Brătianu

Parteneri locali
Parteneri media
0 / 1

Profil etapă

Parcare echipe

Are o înălțime totală de 47 m, a fost construit în anul 1904 din inițiativa episcopului Gyula Meszlényi, fiind proiectat de Ferencz Dittler și construit de Lajos Vajnay. Datorită înălțimii, turnul oferea o privire de ansamblu asupra orașului fiind folosit pentru prevenirea incendiilor și protecția împotriva lor. Astăzi, turnul este un obiectiv turistic de mare atracție.

Construit în 1902 după planurile arhitecților Bálint Zoltán și Jámbor Lajos în stil secesionist unguresc, este probabil cel mai emblematic monument din Satu Mare. Macheta hotelului a obținut premiul II. la Expoziția Mondială de la Viena.

Proiectat de arhitectul conților Károlyi, Joseph Bitthauser și construit între 1804 și 1840 în stil clasicist, l este reședința episcopilor romano-catolici de Satu Mare și clădirea Grupului Școlar Teologic Romano-Catolic „Hám János”.

O singură inimă care bate pentru ciclism.

A ta.
  • Share: